Dolina Noteci Superfood Veal & Lamb - mokra karma z cielęciną i jagnięciną dla psa 400g
Opis
Dolina Noteci Superfood Veal & Lamb - mokra karma z cielęciną i jagnięciną dla psa, puszka 400g
Karmy Dolina Noteci Superfood to:
- 80% mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego,
- gatunki mięsa o wyjątkowych właściwościach,
- wysokiej jakości białko o strawności na poziomie 90-95%,
- receptura oparta na nieprzetworzonych surowcach,
- gotowy produkt przetworzony w minimalnym stopniu, niezbędnym do zapewnienia mu bezpieczeństwa mikrobiologicznego i trwałości,
- składniki mineralne i witaminy w najlepiej przyswajalnej postaci,
- cenne naturalne dodatki dietetyczne i funkcjonalne:
- drożdże piwne zawierające prebiotyki: mannanooligosacharydy i β-glukany – wspierające odporność,
- wodorosty morskie – dostarczające łatwo przyswajalnych składników mineralnych i witamin,
- omułek nowozelandzki, glukozamina i siarczan chondroityny – dbające o stawy i skórę,
- siemię lniane, psyllium (babka płesznik), juka Mojve – sprzyjające prawidłowemu działaniu przewodu pokarmowego i regulujące gospodarkę lipidowo-węglowodanową,
- bez sztucznych aromatów, barwników i polepszaczy smaku,
- bez konserwantów,
- bez dodatku zbóż.
Skład: cielęcina 45% (płuca, wątroba, serca, mięso 5%, żołądki), jagnięcina 35% (mięso 15%, wątroba, żołądki, płuca), rosół, groszek 2%, banan 1,5%, substancje mineralne, gruszka 1%, marchew 0,5%, drożdże piwne suszone 0,3% (źródło prebiotyków: mannanooligosacharydów i β-glukanów), siemię lniane 0,1%, nasiona babki płesznik, jukka Mojave, wodorosty morskie, omułek nowozelandzki zielonowargowy 0,02%, glukozamina 0,02%, siarczan chondroityny 0,02%.
Składniki analityczne: białko surowe – 11%, tłuszcz surowy – 7,5%, popiół surowy – 2%, włókno surowe – 0,8%, wilgotność – 76%, wapń – 0,3%, fosfor – 0,25%.
Dodatki/kg: Witamina D3 – 450 IU, Witamina E – 40 mg, Cynk (tlenek cynku, uwodniony chelat aminokwasowy) – 49,5 mg, Mangan (tlenek manganu (II)) – 2 mg, Miedź (siarczan miedzi, pięciowodny) – 0,4 mg, Jod (powlekany, granulowany jodan wapnia, bezwodny) – 0,3 mg, Selen organiczny wytwarzany przez szczep Saccharomyces cerevisiae CNCM I-3060 – 0,01 mg.